Hírek

Terhességi tesztről

   Az embrió a megtermékenyítést követő 6-10. nap között ágyazódik be a méhnyálkahártyába, miután megtörtént az embyo visszaültetése a lombik program befejező lépéseként.
Majd a beágyazódást követően elkezdi termelni a terhességi hormont (hCG-t). Így tehát még a legérzékenyebb teszt használata esetén sem lehet azonnal pozitív a teszt, ehhez jó néhány nap kell, hiszen ez egy folyamat.
Az embryok növekedési üteme meglehetős különbségeket mutathat.
Vannak a tesztek eredményeit befolyásoló biológiai tényezők is. Ilyen az anya testmérete, vízháztartása.

A terhességi teszt minden nő esetében más napon lehet először pozitív, ám mindez egyben az anyává válás első leckéje is. Mostantól fogva a gyermekhez kell igazítani az órát!
Akik tudatosan készülnek a gyermekvállalásra, esetleg már régóta próbálkoznak sikertelenül, bizonyára megörülnek a hírnek, hogy vannak tesztek, amelyekkel már az első kimaradt menstruáció előtt választ lehet kapni a nagy kérdésre.

Szakemberek szerint azonban nem árt egy kicsit várni.

A terhességi teszt akkor pozitív, ha a nő szervezetében kimutatja a hCG hormon jelenléte. Amelyet becsaphatunk abban az esetben ha embryo visszaültetés után hCG kiegészítő terápiát kell alkalmazni.

A kereskedelmi forgalomban levő tesztek szélső értékei 20 és 50 mIU/ml.
Mivel a hCG hormon mennyisége 2-3 naponta megduplázódik, bizonyos tesztek néhány nappal előbb is pozitív eredményt adnak. Már egészen kismennyiségű hormon is arra utal, hogy a megtermékenyített petesejt sikeresen beágyazódott a méh nyálkahártyájába.

A terhesség korai kimutatására lehetőség van központunkban az embryo transfer napjától számított két hét után vérvételből megalapított Se- β hCG szint meghatározásra, amit a kezelésen átesett klienseink automatikusan igénybe vehetnek.
Amelyet a harmadik héten ultrahang vizsgálat elvégzése követ, amellyel igazolni lehet a létrejövő terhességet.