Alternatív lehetőségek a meddőség kezelésében

 

 

   Ha egy nő teherbe esik a világ legtermészetesebb dolga, történik meg vele. De vajon mi az oka annak, ha nem? Nem megalapozatlan a gyanú, hogy az okok a modern életkörülményekben rejlenek.
A tartós stressz, az egzisztenciális szorongás vagy a környezeti mérgek csak néhány a sok közül.
Bár mindannyian élnénk egy nyugodt, tiszta világban ennek megteremtése sajnos nem áll hatalmunkban.

Személyes életkörülményeink ügyét azonban nagymértékben befolyásolni tudjuk.

Itt vannak például az élvezeti mérgek, a dohányzás. A dohányzó nők gyakrabban szenvednek meddőségtől, mint nem dohányzó társaik. A nikotin felhalmozódik, mint a vérben, de a nyálkahártyákon is, ami nagyban rossz hatással van a beágyazódásra.
A férfiak esetében a dohányzás a spermiumtermelésre illetve a hímivarsejtek minőségére és mozgékonyságára is hat.
Az alkohol és a kávéfogyasztásra is sajnos ez mondható el.

A táplálkozással is nagyon sokat segíthetünk, az egészséges táplálkozás a sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, persze megbízható forrásból, illetve kevés állati fehérje javasolt, mert sok környezeti méreg halmozódik fel a húsokban. Sok folyadék fogyasztása, ami nem tartalmaz cukrot, mesterséges színezéket és tartósítószert. Már ezen apró dolgokkal is egy lépést tettünk az egészség illetve a kívánt gyermek irányában.

Tanácsos felkeresni a fogorvost is, mert tudományosan igazolták, hogy a paradontózis (krónikus fogínygyulladás)is oka lehet, ha várat magára a gyerekáldás. Gyulladáskeltő baktériumok tenyésznek az ínyben fogmosás közben az íny kis sérülésein át bejutnak a véráramban majd különböző területeken krónikus gyulladást képesek fenntartani. Illetve a szervezet immunitását folyamatosan fokozott készenléti állapotban tartják, ami szintén nem kedvez a teherbe esésnek.
A létrejövő terhességre sem kedvező hatású, összefüggést mutattak ki a koraszülés illetve vetélések és a rossz száj higiéné között.

Holisztikus megtermékenyítést segítő módszerek

A gyerekek minden kultúrában központi szerepet játszottak, elvégre gyerek nélkül nincs jövő.
A fogamzó képesség javítását célzó holisztikus módszerek listája igen hosszú: akupunktúra, oszteopátia, színterápia, eszenciák, gyógynövények.
Nézzük, melyik hogyan segít!

Oszteopátia

A módszerrel dolgozók abból indulnak ki, hogy a görcsök és érzelmi terhek mind nyomot hagynak a testünkön. A terápiát végző képes kitapintani ezeket a nyomokat, még mielőtt a tünetek kialakultak volna. Meghatározza a szövetekben hol nőtt meg a feszültség majd célzott mobilizációval impulzusokat ad a változáshoz.
Oszteopátiával azért érdemes kezelni a meddő nőket, mert a kismedence szerveinek optimális helyzetben kell állni, jó anyagcserével kell rendelkezniük, a vérellátás és a nyirokkeringés szerepe fontos, illetve a méhkürt csillóinak is megfelelő irányba kell mozogniuk ahhoz, hogy, létrejöjjön a terhesség. Ezekkel akkor is előfordulhat probléma, ha az ultrahang vizsgálat nem mutat semmit.
A kismedencén végzett munka csak egy része a kezelésnek, ezzel a módszerrel hatni lehet az egész vegetatív idegrendszerre is. A módszer alkalmazható min a két nemnél.

Akupunktúra

Az akupunktúra hozzájárul a testben az életenergia a csí harmonikus áramlásának a visszaalításához. A kezelés mindig az egyéni energetikai kiinduló helyzethez igazodik.
A beavatkozást mindig megelőzi egy részletes anamnézis felvétele és egyénre szabott kezelés kidolgozása. A kutatások igazolták, hogy az akupunktúra jól kiegészíti a lombikbébi kezelést.

Táplálék kiegészítők

„Orvosi gombák”, a kínai orvoslásban, ha a gyermekáldás elmarad a legfontosabb gyógyszer a Cordyceps (kínai hernyógomba). Felfedezése a véletlen műve volt, a legenda szerint a tibeti jakpásztorok vették észre stimuláló és a nemzőképességre pozitív hatását, amikor a nyárelején, szabadon legelő állatok párosodása és utód nemzése különbséget mutatott más területen tartott állatokétól. Ekkor keresték és megtalálták ezt a ritka kincset.

 

  

 


Későbbi kutatások bebizonyították, hogy növeli a spermaszámot illetve hímivarsejtek mozgékonyságát, a női szervezetben több hormon működését aktivizálja, ami növeli a petesejtek minőségét. E mellett az egész szervezetre energetizálóan hat és immunrendszer helyes működésében is szerepe van (mind a túl mind az alulműködés esetében).

A Mu-Err gomba (Auricularia polytricha) jótékonyan hat policisztás ovárium szindróma esetén, úgy hogy kedvezően befolyásolja a progeszteron szintet, így a tüszőrepedést. Véralvadás gátló és gyulladáscsökkentő hatása is elfogadott.