Jelentősen javítja egy új teszt a lombikbébi módszer sikerét


   Az embriók szűrésére kidolgozott új technika alkalmazása jelentősen növeli a lombikbébi módszer eredményességét - idézte brit kutatók megállapítását hétfőn a BBC hírportálja.

A kutatók szerint akár kétszeresére-háromszorosára is emelkedhet az IVF-módszer jelenlegi eredményességi rátája. A teszt segítségével már az anya méhébe való beültetés előtt azonosíthatják az embriókban azokat a kromoszóma-rendellenességeket, amelyek a korai vetélések leggyakoribb okai.
Az új technika klinikai próbái a manchesteri CARE termékenységi klinikán zajlanak. Három, a harmincas évei végén lévő brit nő szülése várható december végére, akiknél elsőként alkalmazták az új technikát.

 

  Dr. Simon Fishel

 

Az IVF eredményességi aránya jelentősen függ az anyai életkortól. Mint Simon Fishel, a CARE igazgatója a BBC-nek elmondta, ha egy 40 év körüli nőnek most 10 százalék az esélye a teherbe esésre, akkor az új módszer alkalmazásával 30 százalékra is emelkedhet. Egy 30 körüli nőnél, akinek esélye korábban 30-40 százalék volt a terhességre, az arány akár 80 százalékra is növekedhet.

 

(MTI)